Thursday, July 19, 2007

Poloniu...









Mogulii au trecut la epurari de articole si ziaristi








Feb 23, 2007



Un editorial publicat miercuri, 28 februarie a.c., de ziarul ATAC a fost eliminat peste noapte de pe site-ul cotidianului, www.atac-online.ro, ca si numele autorului, din caseta redactionala, unde acesta aparea in calitatea sa de Redactor sef adjunct.
Cititi articolul sau de opinie ca si analiza din CIVICMEDIA despre De ce, Cum si Cine ii uneste pe mogulii politico-financiari in razboiul lor media cu Basescu.




Ziarul "Atac", pagina 2 din 28 ianuarie 2007







CURAT MURDAR - Hienele presei si stapanii menajeriei












Scriu cu oarecare regret despre ceea ce am fi putut scrie in viitor. Este un conditional implicit la mijloc. Se intampla lucruri. Se trag sfori. Nu stiu daca vom mai avea ocazia sa scriem ce aveam de scris, asa ca profit de ocazie pentru a face o scurta trecere in revista.

Deci, pentru inceput, de incalzire, urma sa povestim despre cum un numar de patroni si securisti au inspirat puternic aerul tare al stepelor rusesti, au batut palma cu colegi din partea aia si au pus de un conglomerat piramidal, un Consiliu Economic care il va avea la centru pe Patriciu si, in jur, alti basbuzuci care comprima intre coapsele lor fleoscaite cam doua treimi din PIB.

Piramida asta are la baza si sindicalisti, si „societate civila“ (din aceea umflata eolian), si domni, si doamne din diverse structuri mai mult sau mai putin conspirate. Aparatu’ asta ar urma sa controleze politica economica a Romaniei, sa „consulte“ Guvernul, sa explice „factorilor responsabili“ ce privatizari sunt bune si cui se cuvin aceste bunataturi, si multe alte chestii din astea economice plicticoase.

„Dimineata la ora 9, zicea mai de demult Patriciu, inainte de formarea actualului Guvern, il voi chema la mine acasa pe Tariceanu, la o cafea, sa vorbim despre cum merg treburile tarii“. Parca vedem cu ochii mintii scena: Patriciu, rascracarat pe marginea unui canapele, la mosie, sorbind din cafeluta, in timp ce Tariceanu, in genunchi pe o pernuta, ia notite... mda. Delicios. Mergem cu ochii mintii mai departisor si-l vedem pe Sorin strigand la Sorinache. Este o alta mosie. La porti si prin curte se afla ciumeti cu mitraliere UZI si Scorpion sub haine. Un catel cu doua rotite fixate in dreptul picioarelor din spate alearga bezmetic prin curte. A suferit un accident si Stapanul il ingrijeste, milos, deoarece are si domnia sa probleme la picioarele din spate. O caprioara domesticita se apropie de Sorinache, pe la spate, si-i aplica o limba pe ceafa. Tot felul de panarame se afla in audienta la Mogul. Unii stau cu orele, altii intra in fata. Nu toata lumea are sansa sa fie tizul Stapanului. Nici nu e usor sa ajungi in fata. Daca nu ai macar un dosar penal la baza sau macar perspectiva unui jaf la scara nationala, sansele de a linge condurii Stapanului sunt mici de tot. De undeva din spatele gradinii scoboara Radu dintr-un Jeepan luat in leasing de la o firma eoliana. „Radule, zice barosanu’, zi-i lu’ fii-tu sa-mi faca o icoana cu Sfantu Gheorghe, ala de pe coperta «Gardianului», fa-l pe Gheo sa semene cu mine, pune-i si trabuc, si baston, si picteaza-l pe Traian ca pe un balaur incolacit la picioarele mele, invinetit de loviturile mele de baston. Ba, m-ai inteles? Si ai grija la reteaua informativa din presa sa nu-mi mai caraie careva in front ca ma k.c pe ei de gaozari - m-ai auzit?“.

Sorinache tresare - si el a fost candva un simplu gaozar de presa. Avea si el boala pe securisti, de pe vremea cand se scuturase de numele conspirativ, „Deleanu“... Pe vremuri, impreuna, fugaream securisti din casele conspirative si din sediile de unde se executau ascultari ilegale.

Acum, Sorinache se intalneste cu patronii altor publicatii si le varsa poloniu in ceasca. Ca cu Vantu mai usor, ca cu Patriciu ar fi frumos sa fie lasat in pace, ca poate nu e bine sa se tot scrie despre lovitura de stat pe care o pregatesc mogulasii astia de Voiculescu, Patriciu, Vantu si altii ca ei, ca poate vine PSD-ul la putere, ca poate Basescu pica, si alte parascovenii d’astea.

Parca il vad pe Nasu’, cu fata lui sucara, cum le tot toarna poloniu in cafea convivilor sai, in timp ce arunca priviri furise pe sub ochelari. Nasu’ stie de toate (s-a antrenat la antitero al DSS), da’ nu prea le are cu fizica. Poloniul lasa urme si duce exact la sursa producatoare. Moscova. Pana la injumatatire, nu mai e mult.


GEORGE RONCEA

comentariu interesant